Stay True! Stay Awesome!

Direktlänk till inlägg 29 mars 2010

Vad är en vän?

Av Herr Dunderskägg - 29 mars 2010 12:48


En fråga man kan ställa sig. Vad är en vän? Det finns nog många definitioner på vänskap och hur en vän skall vara och icke vara. Men i slutändan så vet man att, vad man än går igenom, hårt som enkelt, så står vännerna alltid kvar i slutändan.

Vad man än säger eller gör, så står vännerna kvar... 


Vad är en vän för MIG?


En vän... Är nog någon som alltid kan lyssna på vad man har att säga. I alla lägen liksom. Ifall man har ett problem, så ska dom inte slå dövörat till bara ignorera en. Klart... Alla har problem av olika slag, men när en vän har det svårt och är ledsen eller bedrövad eller sårad, så ska man lyssna och vara förstående, men samtidigt lite kritisk och ge vännen i fråga en rejäl känga i röven så denne kommer på fötter igen. Hård men rättvis. Förstående men strikt.


En vän finns alltid där i vått och torrt. Någon man kan bara sitta och prata med i flera flera flera timmar om verkligen helt meningslösa saker och bara skratta och ha kul med. En vän svarar alltid i telefonen, vilken tid på dygnet det än är.


En vän är någon man ska kunna lita blint på, utan att denne vänder en ryggen och ljuger och är dum i huvudet. En vän ställer upp i nödlägen, genom att bara till exempel, hämta en i stan om man missat sista bussen och inte har någonstans att ta vägen.


En vän är stöd när man ligger och spyr på fyllan och bara vill sjunka under jorden av skam. En vän bjuder på ett par öl på en fest, eller en cigg eller två. En vän struntar i om man säger dumma grejer på fyllan. För dom grejerna är till 90% påhittade skitgrejer bara för att man blir dum i huvudet av alkohol när man kommit över fel gräns så att säga.


En vän behöver inte knacka på dörren när denne kommer på besök. Utan bara kan skrika "Jag är här nu!" och ta sig en kopp kaffe med en (eller te, om man föredrar det). En vän lånar ut ett par-tre hundra spänn när det krisar sig ekonomiskt. En vän stöttar en i alla lägen. Lånar ut bil när det är lite nödfall sådär. En vän lånar en lite mat och lite ingredienser när något fattas. Bara såna basics liksom. 


En vän håller i en när man hamnar i en djup grop. En vän är lite som en livlina. En vän kikar alltid upp en, när dom vet att man mår dåligt. En vän ringer och kollar så att allt är bra. En vän sms:ar en minst någon gång i veckan för att bara kolla hur man mår. Jag vet, jag är kass på sånt.. Men ska bättra mig! Jag har dock varit VÄRRE än vad jag är nu för tiden. Men nu har man ju Facebook, där man kan kika upp polarna lite oftare, än vad man hade gjort via sms och så.


En vän torkar ens tårar när man bara vill gråta ut all smärta och ilska man bär inom sig. En vän ser till att man inte gör något drastiskt eller dumt när man mår som allra sämst psykiskt efter olika händelser. En vän går på ens begravning och tar farväl. En vän öppnar sitt hjärta och delar med sig av tankar, synpunkter och åsikter. 

En vän, finns kvar, för all framtid. En vän för mig, är lycka. En vän för mig, är evig trygghet. En vän för mig är ett stöd. En vän för mig, är en fenix som håller en flygande trots att det stormar. En vän för mig, är likt en trygg hamn när vågorna piskar en. En vän, är alltid ärlig. En vän är en livskamrat på ett sätt.

En vän är evig kärlek. En vän består, när flickvänner och pojkvänner går.


Till mina vänner som känner sig träffade:
Ni är grymma! Ni är fanimej bäst! Kärlek till er!


_______________________________

I St Louis, USA, är det enligt lag förbjudet att dricka öl ur en hink.

 
 
LiNA

LiNA

2 september 2010 16:10

Gillar ditt inlägg, har länkat dig på min blogg då jag fundera just på vad en vän är :)

http://cutitoff.blogg.se

 
Maya

Maya

3 april 2011 14:34

GRYMT inlägg. Kan inte säga annat. Men dina ord är magiska.

http://mayawaldenstrom.blogg.se

Herr Dunderskägg

3 april 2011 14:39

Tack du! :) Kan ju säga att din blogg är jävligt välskriven den med.

Keep it up. :)

 
Ingen bild

Jennie

15 augusti 2011 09:44

Tack .. kram

 
Ingen bild

Katja

4 november 2012 22:08

Så jäkla bra asså

Herr Dunderskägg

4 november 2012 22:45

Tack så mkt :)

Stay true. Stay awesome.

 
Ingen bild

Kent

5 november 2013 10:47

Mycket bra skrivit så ska en vän vara....För hade jag vänner o kompisar i alla åldrar men men när jag åkte på 2 st Stroke för ett årsen vart tog dom vägen då???
Jag har en vän kvar han kan jag lita på i alla lägen även vi inte har så mycket kontakt nu men vi ringer till varandra o hör efter hur vi mår mm.
Jag lånar din text kanske får mina Facbook vänner att vakna upp..Hehehe kanske.
Ha nu en riktig bra dag. MVH..Kent

Herr Dunderskägg

5 november 2013 22:39

Tack Kent.

Ja, när livsviktiga saker händer, som sätter saker på spel, det är då man kan skildra vänner från "vänner".

Jag har själv mist en god vän, allt pga att jag inte tycker om hans flickvän efter att hon betett sig illa mot mig och min sambo helt utan anledning.

Låna på du. Blir bara glad när folk tycker om det jag skriver.

Många, varma hälsningar
Kaptenen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2017 23:35

För 16 månader sedan ändrades mitt liv, radikalt.   Jag blev lämnad av den största kärleken jag någonsin haft. Hela min värld vändes uppochned och jag hamnade i ett chocktillstånd som släppte 6 månader efter att förhållandet tagit slut.  6 måna...

Av Herr Dunderskägg - 17 mars 2017 23:19

"Tyst. Säg inget." berättar hjärnan."Ingen kommer ändå att lyssna.", fortsätter den. Jag måste ändå få ur mig mina tankar. Hela min kropp skriker "NEJ!! SÅ JÄVLA ONÖDIGT ATT KLAGA!!" Ja... Kanske... Men... Jag behöver en kram. Jag behöver en lu...

Av Herr Dunderskägg - 10 augusti 2016 16:07

  Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Nej, precis. Men ibland tar det tid innan man upptäcker att det faktiskt kanske finns något gott i allt elände.   För lite mer än 7 månader ändrades mitt liv totalt. På bara en mi...

Av Herr Dunderskägg - 30 juni 2016 17:26

  Här sitter jag. Nyss hemkommen från jobbet.    Här sitter jag. I min lägenhet.    Här sitter jag. Med tårar rinnandes längs kinderna.   Här sitter jag. Ensam.   Livet blir inte som man väntat sig. Det är en sak som är säker.    ...

Av Herr Dunderskägg - 28 juni 2016 17:34

  En vilsen själ i en allt för stor och otydlig värld.   Jag kanske syns mer än jag borde. Jag tar nog mer plats än vad jag förtjänar. Jag låter mer än vad folk orkar höra på. Jag kanske är överdrivet på.    En stor personlighet i en ...

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Skapa flashcards